2014. május 2., péntek


Afrikai csirkecombok lassúfőzőben

 


Hozzávalók 6 személyre

2 hagyma apróra vágva
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
Oregánó

Bors
125 ml csirkealaplé
125 ml paradicssompüré
12 csirke alsócomb bőr nélkül
150 g mogyoróvaj (helyette kevés olaj)
1 evőkanál limelé
1 teáskanál cukor
1 teáskanál tandori fűszer por (amit Kata hozott egyszer)(eredeti receptben curry por volt)
1 kanál csípős paprika krém
1 piros kaliforniai paprika kockára vágva

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkealaplevet, paradicsompürét, fűszereket és hagyjuk egyszer rottyanni.
Tegyük a csirkecombokat a lassúfőző edénybe és öntsük rá a hagymás szószt. Pároljuk 3 órát High vagy 6 órát Slow fokozaton.
A szószhoz az olajat, a cukrot, a tandori füszert egy tálban elkeverjük. Adjunk hozzá egy kevés levet a lassúfőző edényből. Keverjük össze az egészet és öntsük a combokra a chilivel és a kockára vágott paprikával együtt. Pároljuk további 30 percig High fokozaton.
Rizst vagy salátát ajánlunk mellé.
Jó étvágyat!
Fényképet nem készítettem sajnos

 

http://assets.pinterest.com/images/PinExt.pnghttp://static.iwiw.hu/common/image/share/b-iwiw-b.gifhttp://m.blog.hu/rsc/icons/tumblr_16.pnghttp://m.blog.hu/rsc/icons/greader_16.png