Afrikai csirkecombok lassúfőzőben
2 hagyma
apróra vágva
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
Oregánó
Só
Bors
125 ml csirkealaplé
125 ml paradicssompüré
12 csirke alsócomb bőr nélkül
150 g mogyoróvaj (helyette kevés olaj)
1 evőkanál limelé
1 teáskanál cukor
1 teáskanál tandori fűszer por (amit Kata hozott egyszer)(eredeti receptben curry por volt)
1 kanál csípős paprika krém
1 piros kaliforniai paprika kockára vágva
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
Oregánó
Só
Bors
125 ml csirkealaplé
125 ml paradicssompüré
12 csirke alsócomb bőr nélkül
150 g mogyoróvaj (helyette kevés olaj)
1 evőkanál limelé
1 teáskanál cukor
1 teáskanál tandori fűszer por (amit Kata hozott egyszer)(eredeti receptben curry por volt)
1 kanál csípős paprika krém
1 piros kaliforniai paprika kockára vágva
Elkészítés
A hagymát és
a fokhagymát egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkealaplevet,
paradicsompürét, fűszereket és hagyjuk egyszer rottyanni.
Tegyük a csirkecombokat a lassúfőző edénybe és öntsük rá a hagymás szószt. Pároljuk 3 órát High vagy 6 órát Slow fokozaton.
A szószhoz az olajat, a cukrot, a tandori füszert egy tálban elkeverjük. Adjunk hozzá egy kevés levet a lassúfőző edényből. Keverjük össze az egészet és öntsük a combokra a chilivel és a kockára vágott paprikával együtt. Pároljuk további 30 percig High fokozaton.
Rizst vagy salátát ajánlunk mellé.
Jó étvágyat!
Tegyük a csirkecombokat a lassúfőző edénybe és öntsük rá a hagymás szószt. Pároljuk 3 órát High vagy 6 órát Slow fokozaton.
A szószhoz az olajat, a cukrot, a tandori füszert egy tálban elkeverjük. Adjunk hozzá egy kevés levet a lassúfőző edényből. Keverjük össze az egészet és öntsük a combokra a chilivel és a kockára vágott paprikával együtt. Pároljuk további 30 percig High fokozaton.
Rizst vagy salátát ajánlunk mellé.
Jó étvágyat!
Fényképet nem készítettem sajnos