2018. július 19., csütörtök

Töltött padlizsán




Hozzávalók:

3-4 db padlizsán
2 hagyma 
paprika
paradicsom
bors
bazsalikom
rozmaring
petrezselyem
olaj
sajt


Elkészítése:
A padlizsánokat kettévágjuk, besózzuk és fejjel lefelé lecsepegtetjük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A hagymát kevés olajon megpároljuk, majd a felszeletelt paprikát, paradicsomot, padlizsán belsejét rádobjuk és fűszerezzük. Puhára pároljuk majd beletöltjük a padlizsánokba amit  előtte kevés olajjal meglocsolunk. Tűzálló tálat kiolajozunk és beletesszük a töltött padlizsánokat. A végén megszórjuk reszelt sajttal és megsütjük.

Egyensúly tészta meggyel







Hozzávalók:25 dkg vaj
                     25 dkg cukor
                     5 db tojás
                     25 dkg rétesliszt
                     2 teáskanál vaníliás cukor
                     1 üveges meggy
                     1/2 csomag sütőpor
Elkészítése: A meggyet  hagyom lecsepegni. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra verem a cukorral és a vajjal, majd a sütőporos lisztet lassan hozzáadom, s hozzáreszelem a citrom héját. Végezetül felverem a tojások fehérjét és egy habverővel beleforgatom a tésztába a habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és a meggyekkel sűrűn megrakom.
190 fokon tűpróbáig sütöm.

http://www.mindmegette.hu/egyensulyteszta-az-alapsutemeny-48018/




Petrezselymes gomba





Hozzávalók:
 1/2 kg gomba
  olaj
 1 nagyobb fej hagyma
  petrezselyem ízlés szerint
  1dl tejföl


Elkészítése:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát.Ezután rádobjuk a megtisztított gombát, petrezselymet és pároljuk míg megpuhul. Zsírjára sütjük és megszórjuk kevés liszttel, majd felengedjük kevés vízzel és a tejföllel.

Petrezselymes csirkemell babérlevéllel





HOZZÁVALÓK

  • A töltelékhez:
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tömlős sajt 
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek vaj
  • 4 ek olaj
  • 4 db csirkemellfilé
  • A mártáshoz:
  • 1 ek vaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek mustár
  • 1,5 dl fehérbor (ha van)
  • 3 dl húsleves-alaplé
  • 2 dl tejszín vagy tejföl
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

    1. A töltelékhez összedolgozzuk a zsemlemorzsát a sajtkrémmel, a finomra vágott petrezselyemmel, a vajjal és 1 ek olajjal. A megtisztított csirkemellekbe 1-1 kis zsebet vágunk hosszú pengéjű késsel, a nyílásba kanalazzuk a tölteléket, majd a rést fogpiszkálóval rögzítjük.
    2. A megmaradt olajat felforrósítjuk, és a melleket megpirítjuk rajta a bőrös felükkel lefelé. Megfordítjuk, megpirítjuk a másik oldalukat is, majd lefedve 4-5 percig pároljuk. 
    3. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzákeverjük a mustárt, a bort és az alaplevet. A mártásba tesszük az elősütött csirkemelleket, felforraljuk, majd lefedjük. 10–12 percig főzzük. 
    4. Hozzáadjuk a tejszínt és a babérlevelet, majd kis lángon az egészet további 5 percig forraljuk. Végül meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. 
    5. http://www.mindmegette.hu/petrezselymes-csirkemell-baberlevellel.recept/