2011. február 5., szombat

Albert kekszes süti


Hozzávalók: 2 csomag nagy Albert keksz

1/2 liter tej

4 evőkanál liszt

25 dkg vaj vagy margarin

20 dkg cukor

1 cs. vanilás cukor

Elkészítése: A tejet a liszttel megfőzzük míg jó sűrű nem lesz. Ezután kihűtjük. Közben a

margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd kihűlés után összekeverjük a tejes masszával. Ha langyosra hűlt összeragasztjuk vele a kekszeket. Én úgy szoktam, hogy folpackot teszek egy őzgerinc formába és egymás mellé teszem a kekszet. Így nem csúszik szét. Ezek után hűtőbe tesszük másnapig míg jól meg nem szívja magát.

Bableves


Hozzávalók: 50 dkg szárazbab, olaj, liszt, 4 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa ,paradicsom,

zöldpaprika , pirospaprika, ecet, só füstölthús vagy füstölt kocka

Elkészítése: a babot átválogatjuk és előző este hideg vízbe beáztatjuk. Amikor félig megfőtt a bab

beletesszük a zöldséget. A végén zsemleszinű hagymás paprikás rántást készítünk ,

felengedjük hideg vízzel és a levesbe öntjük. A végén csipetkét teszünk bele 1 tojás-

ból sóval liszttel. 15 percig forraljuk.