Hozzávalók: 18 cm-es tortaforma
6 tojás
6 ek. liszt
7 gr sütőpor
8 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tk szerecsendió
1 kk citromlé
Krémhez:
300 ml tejszín
200 gr Mascarpone
3 ek. porcukor
1 tk. vanília aroma
Karamellszósz:
1 ek. víz
3 ek. cukor
2 ek. vaj
2 ek. tejszín
Hozzávalók a díszítéshez:
2 db kinder maxi king csoki
250 gr.darált pörkölt sós mogyoró (én diót tettem helyette)
60 gr. olvasztott csoki
Elkészítése: A fehérjét habbá verjük a sóval és citrommal. Ha habosodik hozzáadjuk a dukor 2/3-át. Tojássárgát a cukorral kikeverni, hozzáadni a fehérjéhez és további 2 percig verjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük s hozzáadjuk a tésztához. 2 db 188 cm-es formában megsütjük. ( Nálam az egyik az állítható forma volt.) 175 fokon 20-25 percig sütjük.
Krém: A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot és az aromát. A krémet fél órára hűtőbe tesszük, majd elkészítjük a karamellszószt.
Karamellszósz: A cukrot és a vizet a lábosba öntjük és borostyán színűre pirítjuk. (nekem vízzel nem sikerült ezért újra kezdtem víz nélkül) Mikor megfelelő színú lesz hozzáadjuk a tejszínt és a vajat majd 3 percig melegítjük és hlni hagyjuk. (Igazán így sem lett tökéletes mert összecsomósodott) Több szószt kéne legközelebb készíteni.
A csokit gőz fölött kevés olajjal megolvasztjuk.
Darált mogyorót pirítunk ( én dióval csináltam mogyoró híján)
A2 lapot megfeleztem, így 4 lapom lett. A lapokat megkenjük a mascarponés krémmel és meglocsoljuk a karamellel. A külsejét is megkenjük de nem a teljes krémmel hanem hűlni hagyjuk 20 percet. Ezután újra lekenjük és az alját megkenjük a darált mogyoróval ( dióval). Ha teljesen lehűlt leöntjük az olvasztott csokival és a tetejét a mogyoróval. Rátesszük a felszeletelt csokit.