2022. augusztus 10., szerda

Joghurtos őszibarack-krémleves

 Hozzávalók:

  • 7-8 db nagyobb őszibarack
  • cukor vagy édesítő
  • 1/2 citrom leve
  • 400 g görög joghurt
  • szegfűszeg ,fahéj vanília aroma

 Elkészítése:

 A hámozott, kockákra vágott barackot annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi, majd a citromlevet hozzáadva   puhára főzzük.

 Ha a barack megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük és kihűtjük.

 A kihűlt leves alaphoz hozzáadjuk az ízesítőket (vanília, de akár lehet fahéj is, csipetnyi kardámom… amit   szeretnénk), cukrot vagy édesítőt ízlés szerint és a joghurtot, majd az egészet simára keverjük.

 Tálaláskor kínálhatunk mellé barackdarabokat és tejszínhabot.