2016. április 26., kedd

Kolozsvári káposzta Marianntól

Hozzávalók: 1,2 kg sertéscomb
                      1,2 kg savanyú káposzta
                      0,7 kg fejes káposzta
                      1 csokor kapor
                      4-5 db hagyma
                      2-3 gerezd fokhagyma
                      1 db zöldpaprika
                      só, bors, pirospaprika
                      0,5 dl paradicsomlé

Elkészítése:
Szokásom módon elkészítjük a húsból a pörköltet. Állítólag elég félig megfőzni, de én készre főztem. Ezután a káposztát vagy kinyomkodjuk ha túl savanyú vagy kicsit átmossuk. A fejes káposztát legyaluljuk. Ezután a lábosba rétegesen lerakjuk a hozzávalókat. A kétféle káposztát majd a pörköltet s így tovább. Végül a felaprított kaprot és jól összekeverjük az egészet. Nyakon öntjük fél liter paradicsomlével és annyi vízzel hogy éppen ellepje. Másfél két órát főzzük. Mivel elég savanykás volt mert nem mostam át ezért megszórtam kevés cukorral.