2010. július 16., péntek

SPENÓTFŐZELÉK


Hozzávalók :
mélyhűtött spenót
liszt
olaj
zsemle vagy kenyér
tej .
ételizesitő

A spenótot kiolvasztjuk , majd világos rántást készítünk . A fokhagymát a fokhagymaprésen áttörjük , és ezt is beletesszük . A zsemlét vagy kenyeret tejbe áztatjuk és a spenóthoz adjuk Ezután felengedjük tejjel és jól összeforraljuk . Tükörtojással tálaljuk .









NOKEDLI






Egy adag:  17 dkg liszt
                 1 tojás
                 só
                 víz
Általában négyszeres mennyiséget szoktam készíteni. Felforralom a vizet és sózom. Közben a lisztet a tojást, sót és a vizet összekeverem, de csak éppen, hogy elkeveredjen. Ezután beleszaggatom a lobogó vízbe. Főzöm pár percig majd leszűröm. Hideg vízzel leöblítem. Egy jénaiba olajat locsolokk majd ráteszem a kész nokedlit.

Paprikás csirke

A hagymát kockára vágjuk és üvegesre pároljuk. A fokhagymát összepréseljük és  a vége felé ezt is beletesszük. Együtt dinszteljük tovább. Ha üveges ,rátesszük a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Együtt főzzük. Ismét felöntjük vízzel és beletesszük paradicsomot és a paprikát. Sózzuk , majd a csirkét 30 percig lefedve főzzük. A végén kevés ételizesitőt szórunk bele. / Ha másnapra is eltesszük óvatosan kell bánni vele mert a sós íz másnap erősebben érződik/  Mikor elkészült, kivesszük a csirkét . Lisztet vízzel kikeverünk és beletesszük a tejfölt és a tejszínt. Felfőzzük és utána turmixoljuk. Nokedlivel tálaljuk.