2019. november 7., csütörtök
Krumplifőzelék
Hozzávalók: 2 kg krumpli
só, bors, babérlevél
olaj
liszt
ecet
Elkészítése: A meghámozott krumplit félkarikára szeleteljük és sós vízbe feltesszük főzni. Ízesítjük babérlevéllel Mikor félig megfőtt hozzáadjuk a rántást. Az olajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, felengedjük vízzel és a krumplihoz öntjük. Mikor megfőtt és besűrűsödött ízesítjük kevés ecettel.
Hurka, kolbász sütése
A hurkát és a kolbászt sütés előtt 10-15 perccel be kell áztatni hideg vízbe, így a bőr rugalmassá válik, és kisebb az esély, hogy szétdurranjon. Egy nagyobb méretű, kevés zsiradékkal kikent tepsibe kell tenni. A tetejét villával vagy hústűvel meg kell szurkálni több helyen, így a gőz könnyen el tud távozni.
Hideg sütőbe,kell tenni és 140-160 fokon sütni körülbelül 30-40 percig. Valószínű, hogy a hurka kicsit előbb elkészül, mint a kolbász. Legalább egyszer meg kell forgatni. Amikor kívülről szép pirosak, ki lehet venni a sütőből. Savanyúsággal tálalható.
Krumplit kétféleképpen lehet sütni hozzá. A meghámozott krumplit hasábokra vágjuk. Leitatjuk róla a nedvességet és meglocsoljuk kevés olajjal és befűszerezzük. Össze forgatjuk és magas hőfokon (200) megsütjük tepsire téve. Másik módja a krumpli sütésnek ha előtte megfőzzük a meghámozott krumplit és ezt befűszerezzük és olajjal meglocsoljuk és így sütjük meg. A hurkát és kolbászt is félig átsütjük majd a krumplira tesszük és együtt sütjük tovább.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)