2021. január 21., csütörtök

Kocsonya

 



Hozzávalók: 2,4 kg sertésláb

                       1 kicsontozott csülök

                        1 csontos csülök

                        2 db sárgarépa

                        1 szál fehérrépa

                         3 db hagyma

                         2 egész fej fokhagyma

                         1 ek só

                         bors

                         3 db babérlevél

                         2 db főtt tojás

Elkészítése: A hozzávalókat  elosztva 2 fazékba tettem. Először felforraltam csak a húsfélével , majd leöntöttem az első vizet jól átmostam és beletette a többi hozzávalót is. A hagymáknak a legalsó héját rajta hagytam, hogy szép színe legyen. A habját menet közben többször leszedtem és a zsírt is ami a tetején összegyűlt. Addig főztem míg a hús levált a csontról. 3-4 óra volt. Ezután kivettem a húst és a zöldséget és kb. fél órát hagytam, hogy leülepedjen. A zsírját papírtörlővel itatgattam le a tetejéről . Tálakba tettem a húst és a répát és a tojást óvatosan rászűrtem a levet. Reggelre szépen megdermedt. Citrommal vagy ecettel fogyaszthatjuk