Hozzávalók: 2,4 kg sertésláb
1 kicsontozott csülök
1 csontos csülök
2 db sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 db hagyma
2 egész fej fokhagyma
1 ek só
bors
3 db babérlevél
2 db főtt tojás
Elkészítése: A hozzávalókat elosztva 2 fazékba tettem. Először felforraltam csak a húsfélével , majd leöntöttem az első vizet jól átmostam és beletette a többi hozzávalót is. A hagymáknak a legalsó héját rajta hagytam, hogy szép színe legyen. A habját menet közben többször leszedtem és a zsírt is ami a tetején összegyűlt. Addig főztem míg a hús levált a csontról. 3-4 óra volt. Ezután kivettem a húst és a zöldséget és kb. fél órát hagytam, hogy leülepedjen. A zsírját papírtörlővel itatgattam le a tetejéről . Tálakba tettem a húst és a répát és a tojást óvatosan rászűrtem a levet. Reggelre szépen megdermedt. Citrommal vagy ecettel fogyaszthatjuk