Hozzávalók
- 60 dkg csirkemellfilé - 6-8 vékonyabb szeletre szeletelve
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint só
- 5 evőkanál finomliszt
- 4 teáskanál fűszerpaprika - a lisztbe kavarva
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl víz
- 2 dl tejföl- nem ízesített
- 5 gerezd fokhagyma - a tejfölbe átnyomva
- 2 kávéskanál só - amikor felöntjük a húst a vízzel és a tejföllel
- 1 kávéskanál bors - amikor felöntjük a húst a vízzel és a tejföllel
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott húst vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerint mindkét oldalát besózzuk, beborsozzuk. A fokhagymákat megpucoljuk.
A lisztet elkavarjuk a fűszerpaprikával, majd ebben alaposan megforgatjuk (kissé rá is nyomkodjuk) a befűszerezett hússzeleteket. A vajat az olívaolajjal összemelegítjük, majd a forró zsiradékon a húsok mindkét oldalát átsütjük.
Miután minden hússzeletet átsütöttünk, az elsőre kisütött húsokat - melyeket kiszedtünk egy tányérra, amíg a többit is megsütöttük - is visszatesszük a serpenyőbe, hozzáöntjük a vizet és belenyomjuk a fokhagymát. Jól összefőzzük és beletesszük a tejfölt.
- https://cookpad.com/hu/receptek/13919093-tejszines-fokhagymas-szaftos-csirkemell-jucus-modra