2010. augusztus 3., kedd

Császármorzsa /Daramorzsa/

Hozzávalók:
1/4 l liszt
1/4 l dara
1/2 l tej
4 egész tojás
5 dkg cukor
3 ek. olaj
csipet só
A darára meg a lisztre a hideg tejet ráöntöttem és hagytam állni legalább 1 órát. A tojássárgát a cukorral kikevertem és hozzáadtam a darához. Végül felvertem a tojásfehérjét és óvatosan összekevertem. A nagy kerek grillsütőben felforrósítottam az olajat és beleöntöttem a masszát. Mikor az alja megpirult megforgattam majd kisebb darabokra szaggattam. Én ennek a mennyiségnek a dupláját szoktam készíteni és kétszerre sütöm meg.  A mennyiségeket műanyag mércében mérem ki.
Tálalásnál baracklekvárt teszek a tetejére. Most kicsit nagyobb darabokra készítettem egyéni kívánságra. Én apróbban szeretem.

Grillezett zöldségek


Nagy kerek grillsütőben szoktam készíteni. Először a hagymát vágtam karikára . Kevés olajon elkezdtem párolni.Amíg párolódott addig felvagdostam a zöldségeket és folyamatosan tettem bele. Fokhagymát, krumplit, répát, cukkinit, padlizsánt, paprikát, paradicsomot. Fűszereztem  húsfűszerrel, sóval borssal, petrezselyemmel, zellerrel, bazsalikommal, mentával és bármivel ami itthon van éppen. Először magasabb hőfokon majd kisebben szoktam párolni. Kb fél óra alatt elkészül, de a mennyiségtől is függ.