70 dkg-1 kg darált hús
4-5 dl tejföl
3 gerezd fokkhagyma
2kk erős Pista
só, bors,
4 db tojás
3-4 evőkanál olaj
2 db hagyma
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és megpároljuk majd rádobjuk
a darálthúst és hagyjuk, hogy párolódjon.
A krumplit héjában megfőzzük. A darált húst két evőkanál olajon feltesszük párolni és
kavargatás közben hagyjuk hogy a benne lévő zsiradék és víz előjöjjön.
Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymagerezdeket, az "Erős Pistát", sót, borsot,
megkavarjuk és kevés vizet adunk hozzá.
Kb.15-20 percig pároljuk a fűszeres darált húst.
(Ha szükséges közben adjunk hozzá még vizet, de a legvégén a lé párolódjon el.)
Ekkor a darált húshoz keverjük a tejfölt. A megtisztított főtt krumplit felkarikázzuk.
Egy hőálló edényt beolajozunk. A felkarikázott krumpli felét az edénybe rakjuk,
erre rásimítjuk a tejfölös darált húst, majd erre jön a krumpli megmaradt része.
Két evőkanálnyi tejfölhöz hozzákeverünk két felvert tojást,
megsózzuk és ráöntjük a rakott krumplira.
200 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Ha nyáron készítjük, nagyon jó hozzá a friss kovászos uborka.