2020. február 14., péntek

Gesztenyés meggyes Valentin napi torta





Hozzávalók:
A piskótához:6 tojás sárgája
                    25 deka porcukor
                    20 deka finomliszt
                    5 deka rétesliszt
                   1 dl olaj
                   1 dl tej
                   1/2 sütőpor,
                   Ennél a receptnél tettem bele 2 ek. kakaót.
A krémhez: 1. gesztenyekrém
                    2 csomag gesztenyemassza
                    20 dkg margarin
                15 dkg cukor
                kb. fél 
rumaroma
                    1 csomag vanília puding

A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.

                    
                    2. meggykrém
                    1 üveg magozott meggy leve 4 dl
                ha nem elég akkor kis vízzel pótolom
                1 vaníliás pudingpor

A szokásos módon megfőzzük, habár az utóbbi időben a mikróban szoktam kb 5 percig főzni és félidőben megkevergetem.

Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, liszttel elkevert sütőport, majd  a tojás felvert habját. 
A kész tortát 2 részre vágtam és először a meggyel kentem meg, majd a gesztenyével és megszórtam a meggy szemekkel. A tetejére és az oldalára gesztenyekrém került.