Hozzávalók:
A piskótához:6 tojás sárgája
25 deka porcukor
20 deka finomliszt
5 deka rétesliszt
1 dl olaj
1 dl tej
1/2 sütőpor,
Ennél a receptnél tettem bele 2 ek. kakaót.
A krémhez: 1. gesztenyekrém
2 csomag gesztenyemassza
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél rumaroma
kb. fél rumaroma
1 csomag vanília puding
A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.
2. meggykrém
1 üveg magozott meggy leve 4 dl
ha nem elég akkor kis vízzel pótolom
1 vaníliás pudingpor
A szokásos módon megfőzzük, habár az utóbbi időben a mikróban szoktam kb 5 percig főzni és félidőben megkevergetem.
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, liszttel elkevert sütőport, majd a tojás felvert habját.
A kész tortát 2 részre vágtam és először a meggyel kentem meg, majd a gesztenyével és megszórtam a meggy szemekkel. A tetejére és az oldalára gesztenyekrém került.