2015. február 22., vasárnap
Goffri (ostyasütés)
Hozzávalók: 12,5 dkg vaj vagy margarin
5 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
25 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
3 tojás
2,5 dl tej
csipet reszelt citromhéj
Elkészítés: A lágy vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral. Egymás után beletesszük a tojásokat majd a citromhéjat és a tejet és jól elkeverjük. Ezután a sütőporral elkevert lisztet adjuk hozzá. Előmelegítjük a sütőt, majd ecset segítségével mindkét oldalát olajjal bekenjük. 2-3 kanál tésztát beleteszünk és rácsukjuk a fedelet. Kb. 2-3 percig sütjük
Megkenhetjük lekvárral, vagy ízesített tejszínhabbal vagy megszórhatjuk porcukorral
.
.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)