2015. február 22., vasárnap

Goffri (ostyasütés)


Hozzávalók: 12,5 dkg vaj vagy margarin
                      5 dkg cukor
                      1 csomag vaníliáscukor
                      25 dkg liszt
                      1 kávéskanál sütőpor
                      3 tojás
                      2,5 dl tej
                      csipet reszelt citromhéj
Elkészítés:  A lágy vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral.  Egymás után beletesszük a tojásokat majd a citromhéjat és a tejet és jól elkeverjük.  Ezután a sütőporral elkevert lisztet adjuk hozzá. Előmelegítjük a sütőt, majd ecset segítségével mindkét oldalát olajjal bekenjük. 2-3 kanál tésztát beleteszünk és rácsukjuk a fedelet. Kb. 2-3 percig sütjük
Megkenhetjük lekvárral, vagy ízesített tejszínhabbal vagy megszórhatjuk porcukorral                 
                   .
.