2014. november 7., péntek

Vaníliás Violettás torta Lillának



 



Hozzávalók:
7 db tojás
29,4 dkg liszt
29,4 dkg cukor
1,1 dl tej
1,1 dl olaj
1és1/4 sütőpor

Krém:
7.5 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg porcukor
37,5 margarin (vaj)

Először kikevertem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáadtam a tejet és az olajat és a lisztet a sütőporral. Végül a felvert fehérjét is apránként óvatosan hozzáadtam. A sütőt 200 fokra előmelegítettem  és 50 percig sütöttem. Ebben a formában 6 tojásosat szoktam készíteni de a 7 tojásból készített kicsit túlnőtt a  formán. Mikor kivettem besüppedt a teteje. Megfordítottam és az alja lett a teteje.
A pudingport összekevertem a tejjel és kevés cukorral és megfőztem. Ezután langyosra hűtöttem. A margarint kikevertem a cukorral és végül a pudinggal összekevertem.
Evvel töltöttem meg a tésztát amit 4 lapba vágtam. A külsejét bevontam a krémmel. A tetejére Violettás ostyát tettem. Az ostya alját bekentem hidegzselével amit tubusban vettem. A tetejét is átkentem és krémrózsákkal díszítettem körbe.