Hozzávalók: 1,2 kg sertéstarja
sok fokhagyma
olaj, só, bors, pirospaprika
szalonna
Debreceni (elhagyható)
krumpli
Elkészítése: A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk borsozzuk. Az olajba belekeverjük a fokhagymát és a pirospaprikát. Evvel megkenjük a húsokat és legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük. A szalonnát kakastaréj formába bevagdossuk és kisütjük. Ugyanezt tesszük a debrecenivel is , de nálam most mindkettő elmaradt, majd legközelebb. Másnap elővesszük és kevés olajon lassabban elkezdjük sütni majd egy jénaiba fektetjük az elősütött szeleteket. Én két kisebb hagymát félbevágva tettem bele. Kevés vizet öntünk alá és 180 fokon sütjük puhulásig. A végén levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
A krumplit felkarikázzuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük .Megszórjuk húsfűszerrel, olajjal megkenjük és jó forró sütőben szép pirosra sütjük.
https://www.youtube.com/watch?v=iscSENoS1n4&ab_channel=M%C3%A9szif%C5%91z%C3%A9sbark%C3%A1csol