2019. február 13., szerda

Sajtos rúd vagy pogácsa





Hozzávalók: 25 dkg liszt
                     2 5 dkg túró
                     25 dkg margarin
                     1 tojás (a kenéshez)
                     reszelt sajt
                      1 tk. só

Elkészítése:  A hozzávalókat a túrót, lisztet  a margarint és a sót összegyúrjuk, majd pihentetjük egy kicsit aztán kinyújtjuk és kiszaggatjuk akár pogácsára akár rudakra. Megkenjük felvert tojással , megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Eddig így volt. Amit módosítottam ezen a régi recepten az volt, hogy kétszer hajtogattam jobbról balról föntről lentről 10 -10 percenként majd kinyújtottam, megkentem egész tojással, megszórtam a sajttal és forró sütőben megsütöttem. Ezt a Gáspár Bea konyhájából tanultam   Ilyen jól még soha nem sikerült nekem sós sütemény. Hajtogatásnál elég volt csak a tenyeremmel lapítani.