Ezt a süteményt valamikor réges régen ettem a Vajas sütemények boltjában. Ez az Oktogonnál volt éppen a villamos megállójában. Mikor arra jártam mindig leszálltam és ettem 1 szelet Habos túróst. Mikor közeledtem a bolt felé már összefutott a nyál a számban. Egyszer szomorúan tapasztaltam, hogy bezárták. Emlékezetből próbáltam elkészíteni. Remélem sikerült, mert a családban egyik kedvenc sütemény lett. A tészta mennyiségéből érdemes dupla adagot készíteni, mert jól fagyasztható és legközelebb csak a túrós részt kell elkészíteni. Legutóbb ezt a tészta mennyiséget az aprítóban dolgoztam össze.
Hozzávalók a tésztához: 10 dkr Rama
5 dkg porcukor
15 dkg liszt
1 tojás sárga
1 kk. sütőpor
túrós töltelékhez:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
citromlé, és héja
2 dl tejszín Meggle mert ebbe nem kell fixáló
tetejére:
3 dl habtejszín Meggle így nem kell bele fixáló
Elkészítése:A tepsibe sütőpapírt teszünk és bekapcsoljuk a sütőt
A hozzávalókat összedolgozzuk.
Most aprítóba tettem, de kézzel gyúrva is hamar elkészül. Kinyújtjuk
és egy 20 x 33 cm méretű tepsibe helyezzük úgy, hogy kicsit a szélén is
felhúzzuk. 180 fokon-15-18 percig sütjük
A túrót kikeverjük a
porcukorral, citromlével. 2 dl tejszínt felverünk és összekeverjük a túrós
masszával.
Ha kihűlt a tészta rákenjük a
tölteléket és a tetejére 3 dl habtejszínt simítunk és szépen egy
cikkcakkos habkártyával díszítjük.