bácskai gombás rizs
1 csokor kapor
1 kávéskanál pirospaprika
40 dkg gomba
2 db paradicsom
4 db zöldpaprika
1 db vöröshagyma
20 dkg rizs
Először megpároljuk a rizst. Amíg fő, a felaprított
hagymát olajon üvegesre dinszteljük. A paprikát csíkokra vágjuk, majd a
hagymához adva fedő alatt pároljuk tovább.
Amikor megpuhult, beletesszük a négyfelé vágott
paradicsomokat.
Addig főzzük, amíg a paradicsom szétesik, majd
fedő nélkül zsírjára sütjük.
Ezután folyó víz alatt megmossuk a gombát, és kisebb
kockákra vágjuk. Amikor a zöldség zsírjára sült, belerakjuk a gombát,
megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
Ráöntünk 1 dl vizet, és jól összekeverve fedő alatt
addig pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor a párolt rizshez adjuk, villával alaposan
összekeverjük, és alacsony lángon, fedő nélkül főzzük még egy keveset, vigyázva arra, hogy maradjon az
ételnek leve.
Egyszerű és finom egytálétel !