Hozzávalók:
A paprikás csirkéhez
- 700 g csirkemell filé
- 1.5 közepes fej vöröshagyma
- 650 ml víz
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- só
- feketebors (őrölt)
A habaráshoz
A befejezéshez
- 8 db palacsinta
Elkészítése: Elkészítjük a pörköltet. A hagymát megpároljuk és hozzáadjuk a húst majd a pirospaprikát sót.s felöntjük vízzel. Adhatunk hozzá paprikát és paradicsomot is.
Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk. A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz - ezt nevezik hőkiegyenlítésnek -, majd a habarást hozzákeverjük a léhez. Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.
Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst.
Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal. Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba.
A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.