2019. február 4., hétfő

Rizskoch Horváth Ilona könyvéből.






Hozzávalók:   25 dkg rizs 
                      1 liter tej
                      2 dl víz 
                      4 egész tojás 
                      15 dkg cukor 
                      2 kávéskanál liszt 
                      4 dkg vaj reszelt citromhéj 
                      10 dkg mazsola
                      

 Elkészítése: A rizst megmossuk, a tejjel és a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukor felét is. Nem keverjük eszetlenül, mert nagyon összetörik. Közben a tojássárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, belekeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és az előzőleg beáztatott mazsolát. Végül összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Egy alkalmas - nem túl nagy 2 literes - tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük benne a masszát, és 180 fokos sütőben 45 percig - és tűpróbáig - sütjük. Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, adhatunk mellé borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt, baracklekvárt - tetszés szerint.