2020. május 12., kedd
Leves készítés turmixban.
A levest a turmixban készítjük el. Bármilyen zöldségből (például karfiol sárgarépa gomba) a lényeg az hogy ez zöldség nyers állapotban kerüljön az edénybe. Rakunk hozzá egy darab főtt burgonyát és ezt is összeturmixoljuk. Közben forró vizet melegítünk. Miután összetörtük a zöldségeket rakunk hozzá leveskockát egy evőkanál vajat vagy margarint ízlés szerint sót borsot és ezt leforrázzuk vízzel egy két perc alatt így egy liter leves tudunk készíteni
Fagylalt mixer golyóban
Fagylaltot a mixer golyóban tudjuk elkészíteni. Mindenféle fagyott gyümölcsből el lehet készíteni. Beletesszük a tálkába a mirelit gyümölcsöt és ízlés szerint teszünk hozzá cukrot. ezt porrá zúzzuk össze. Miután ez megtörtént öntünk hozzá citromlevet ami kihozza a fagyott gyümölcs ízét és aromáját. Utána vagy tejjel vagy tejszínnel egy kicsit lágyabb áttesszük.
Jegeskávé turmixban
Hozzávalók: 3-4 db jégkocka
2-3 kanál neskávé
1 dl víz
cukor
tej vagy tejszín
lehet rumot is tenni bele
Elkészítése: A jegeskávét 1 l-es űrtartalmú turmixban készítjük el. A jégkockákat szilánkosra zúzzuk. Ezek után teszünk bele 2-3 evőkanálnyi neskávét (ez a recept szerint de ennyit nem kell beletenni max. 2-3 tk al) 1 dl vizet és addig üzemeltetjük a gépet amíg habos nem lesz. Utána adunk hozzá ízlés szerint cukrot és kevés tejet vagy tejszínt. Rumot is tehetünk bele. Szép talpas pohárban tálaljuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)