2020. május 12., kedd

Leves készítés turmixban.

A levest a turmixban készítjük el. Bármilyen zöldségből (például karfiol sárgarépa gomba) a lényeg az hogy ez zöldség nyers állapotban kerüljön az edénybe. Rakunk hozzá egy darab főtt burgonyát és ezt is összeturmixoljuk. Közben forró vizet melegítünk. Miután összetörtük a zöldségeket rakunk hozzá leveskockát egy evőkanál vajat vagy margarint ízlés szerint sót borsot és ezt leforrázzuk vízzel egy két perc alatt így egy liter leves tudunk készíteni

Fagylalt mixer golyóban


Fagylaltot a mixer golyóban tudjuk elkészíteni. Mindenféle fagyott gyümölcsből el lehet készíteni. Beletesszük a tálkába a mirelit gyümölcsöt és ízlés szerint teszünk hozzá cukrot. ezt porrá zúzzuk össze. Miután ez megtörtént öntünk hozzá citromlevet ami kihozza a fagyott gyümölcs ízét és aromáját. Utána vagy tejjel vagy tejszínnel egy kicsit lágyabb áttesszük.

Jegeskávé turmixban



Hozzávalók: 3-4 db jégkocka
                     2-3 kanál neskávé
                     1 dl víz
                     cukor
                     tej vagy tejszín
                     lehet rumot is tenni bele

Elkészítése: A jegeskávét 1 l-es űrtartalmú turmixban készítjük el. A jégkockákat szilánkosra zúzzuk. Ezek után teszünk bele 2-3 evőkanálnyi neskávét (ez a recept szerint de ennyit nem kell beletenni max. 2-3 tk al) 1 dl vizet és addig üzemeltetjük a gépet amíg habos nem lesz. Utána adunk hozzá ízlés szerint cukrot és kevés tejet vagy tejszínt. Rumot is tehetünk bele. Szép talpas pohárban tálaljuk.