2017. november 12., vasárnap
Feketeerdő torta
http://akokidlitortai.blogspot.hu/search/label/feketeerd%C5%91%20tortakr%C3%A9m
A feketeerdő krém elkészítése:
2 üveg meggyről leöntöm levet, kimérek belőle 4,5 dl-t. (ez majdnem annyi)
A meggylevet összekeverem 2 főzős vaníliás pudinggal, majd kis lángon besűrítem. Teszek bele, 2 teáskanál őrölt fahéjat, Amikor már sűrű, leveszem a tűzről, beleteszem a meggyet., valamint 9 deka margarint, majd összeturmixolom. Ezt kihűtöm, majd tortadekoráló zsákba teszem. 5 dl tejszínt felverek, édesítem, ezt is dekoráló zsákba teszem. Megtöltöm a tortát úgy, hogy körönként váltom a tejszínt és a meggyes masszát. Én még díszítés előtt be szoktam tenni a hűtőbe, a tetejére teszek nehezéket, hogy szépen lenyomódjon. Díszítéshez előveszem a maradék tejszínhabot, körbekenem a tortát, a tetejét.
DÍSZÍTÉS:
20 deka 52 % os csokit felolvasztok 2 dl tejszínben. Kihűtöm, és a torta oldalára öntöm szép lassan, a tortát forgatva, hagyom, hogy részben végigcsurogjon az oldalán. Ezután kiskanállal a torta szélétől csíkokat húzok bele a torta közepe felé.Ezután lehet díszíteni meggyel.
Orchidea 8 éves szülinapjára a tetejére "Vasember" ostyát rendeltünk. A torta tetejére csoki ganacht tettem. 1 dl tejszínbe 10 deka étcsokit olvasztottam és jól kikevertem. A tetejére kentem és a szélére felvert tejszínt kentem. a hűtőben lehűtöttem. Az ostyalapot alul megkentem hidegzselével és rátettem a torta tetejére majd felül is lezseléztem. A szélét habrózsákkal díszítettem.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)