2021. január 28., csütörtök

Mascarponés citromtorta

 


Hozzávalók: A piskótához:

                             6 tojás

                            25 dkg cukor

                            20 dkg finomliszt

                          5 dkg rétesliszt

                          1 deci olaj

                          1 deci tej

                          1 sütőpor,
              A krémhez:
                          0,5 dl tejszín (Meggle)
                          25 dkg mascarpone
                          15 dkg porcukor
                          3 db lime leve
                          pár csepp vanília kivonat

                              

Elkészítése:   A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, liszttel elkevert sütőport, majd  a tojás felvert habját. 

A mascarponét kikeverjük a porcukorral majd hozzáadjuk a lime levét, A tejszínt felverjük. A tejszínbe belekeverjük a mascarponés krémet.  3 részre vágjuk a tortát és megkenjük a krémmel a külsejét is bekenjük majd a maradék krémet habzsákba töltjük és feldíszítjük a tortát. Vékonyra szeletelt citrommal is díszíthetjük.