Hozzávalók: 24 dkg vaj vagy margarin
30 dkg liszt5 dl víz
1 tk. só
4 tojás
bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
A vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a massza el fog válni az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit átforgatva hagyjuk hűlni 2 percig, majd egyesével belekeverjük a tojásokat is. A végeredmény egy lágy, úgynevezett égetett tészta lesz − hasonló a képviselőfánk vagy profiterol alapjához. A kész tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és 10−12 centi hosszú rudakat nyomkodunk belőle közvetlenül a 170 fokos, bő olajba, és szép aranybarnára sütjük őket. A kisült churrosokat még melegen fahéjas cukorba forgatjuk.