Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg liszt
4 teáskanál étkezési keményítő
késhegynyi sütőpor
10 dkg cukor
20 dkg reszelt sárgarépa
mazsola, aszalt szilva, dió tetszés szerint
teáskanál őrölt fahéj
vaníliás cukor
Elkészítése: A reszelt sárgarépát összekeverem a keményítővel. A tojássárgáját kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral fehéredésig. Felverem a tojásfehérjét. a kikevert tojássárgáját /ehhez kell a legnagyobb keverőtál/ összekeverem a fahéjjal,mazsolával, vagdalt dióval, aszalt szilvával meg a liszttel. Hozzákeverem a keményítős sárgarépát, végül a tojáshabot óvatosan belekeverem a masszába.
Előmelegített sütőben, kivajazott és lisztezett tortaformában kb. 40 percig sütöm 160 fokon. Ha még a közepe ragad továbbsütöm.
Megkenhetjük lekvárral vagy mascarponéval / ez 25 dkg 3-4 evőkanál porcukorral/ Most a közepét lekvárral és mascarponéval kentem meg.
A tetejére tehetünk porcukrot is vagy bevonhatjuk 10 dkg fehércsokival vagy marcipánnal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése