|
|
| | |
| Hótorta (sütés nélküli recept) Hozzávalók: a torta laphoz: 25dkg darált háztartási keksz 20dkg rama 1mokkáskanál vanília aroma A krémhez: 1dkg rama 10dkg rizs 2dl víz 6dl tej csipet só 8dkg cukor 10dkg kókuszreszelék 2dl tejszín+én a díszítéshez is azt használtam 3dl 2dkg zselatin A eredeti recept a díszítéshez ír 1zacskó habport,1,5dl tej,1csomag habfixálót (Én flakonos tejszínhabot használtam
Elkészítése: Az alaphoz a darált kekszet elmorzsoljuk,összegyúrjuk a rámával és a vaníliaaromával.Belenyomkodjuk 1kb.21cm átmérőjű kerek kapcsos torta formába és hűtőbe tesszük.A krémhez 1lábasban felolvasszuk a rámát megfuttatjuk rajta a rizst.Hozzáöntjük a vizet,5dl tejet,csipet sót szórunk bele,és puhára főzzük.A tűzről levéve belekeverjük a a cukrot,kókuszreszeléket,hagyjuk kihűlni.Közben kemény habbá verjük a tejszínt.A zselatint simára keverjük a maradék tejjel és a tűzre téve oldódásig főzzük,de nem forraljuk.A kihűlt rizshez keverjük a langyos de még folyékony zselatint,beleforgatjuk a tejszínhabot,és a megszilárdult torta lapra halmozzuk a krémet.A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük minimum 4órára. A habport a tejjel habbá verjük majd beleszórva a habfixálót tovább verjük.Tálalás előtt habrózsákat nyomunk a torta tetejére! Én tejszínt vertem fel pluszba és csoki reszelékkel díszítettem! | |
|
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése