2013. október 7., hétfő

Hótorta



                           
  

 
   
 Hótorta (sütés nélküli recept)
Hozzávalók:
a torta laphoz:
25dkg darált háztartási keksz
20dkg rama
1mokkáskanál vanília aroma
A krémhez:
1dkg rama
10dkg rizs
2dl víz
6dl tej
csipet só
8dkg cukor
10dkg kókuszreszelék
2dl tejszín+én a díszítéshez is azt használtam 3dl
2dkg zselatin
A eredeti recept a díszítéshez ír 1zacskó habport,1,5dl tej,1csomag habfixálót (Én flakonos tejszínhabot használtam

Elkészítése:
Az alaphoz a darált kekszet elmorzsoljuk,összegyúrjuk a rámával és a vaníliaaromával.Belenyomkodjuk 1kb.21cm átmérőjű kerek kapcsos torta formába és hűtőbe tesszük.A krémhez 1lábasban felolvasszuk a rámát megfuttatjuk rajta a rizst.Hozzáöntjük a vizet,5dl tejet,csipet sót szórunk bele,és puhára főzzük.A tűzről levéve belekeverjük a a cukrot,kókuszreszeléket,hagyjuk kihűlni.Közben kemény habbá verjük a tejszínt.A zselatint simára keverjük a maradék tejjel és a tűzre téve oldódásig főzzük,de nem forraljuk.A kihűlt rizshez keverjük a langyos de még folyékony zselatint,beleforgatjuk a tejszínhabot,és a megszilárdult torta lapra halmozzuk a krémet.A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük minimum 4órára.
A habport a tejjel habbá verjük majd beleszórva a habfixálót tovább verjük.Tálalás előtt habrózsákat nyomunk a torta tetejére!
Én tejszínt vertem fel pluszba és csoki reszelékkel díszítettem!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése