Hozzávalók
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg olvasztott Rama
- 1 mk. vanília kivonat
Krém
- 10 dkg rizs
- 1 dkg Rama
- 2 dl víz
- 6 dl tej
- csipet só
- 12 dkg cukor (ízlés szerint)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 dl tejszín
- 2 dkg zselatin
- 1 tk. vanília kivonat
Dísz
- 2 dl tejszín vagy
- 1 zacskó habpor
- 1,5 dl tej
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés
A kekszet összekeverjük
az olvasztott margarinnal és egy 21 cm - es kapcsos tortaformába egyenletesen
belenyomkodjuk.
Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
1 dkg margarinon megfuttatjuk a rizst, hozzáöntjük a vizet, 5dl tejet csipet sót és puhára főzzük. Tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a kókuszt, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint símára keverjük a maradék tejjel oldódásig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni, a tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt rizshez hozzákeverjük a langyos zselatint és óvatosan beleforgatjuk a habot is, majd a kekszes alapra egyenletesen rásimítjuk. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítéshez:
2 dl tejszínt kemény habbá verünk és habrózsákat nyomunk a torta tetejére vagy habporral készítjük el.
Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
1 dkg margarinon megfuttatjuk a rizst, hozzáöntjük a vizet, 5dl tejet csipet sót és puhára főzzük. Tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a kókuszt, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint símára keverjük a maradék tejjel oldódásig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni, a tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt rizshez hozzákeverjük a langyos zselatint és óvatosan beleforgatjuk a habot is, majd a kekszes alapra egyenletesen rásimítjuk. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítéshez:
2 dl tejszínt kemény habbá verünk és habrózsákat nyomunk a torta tetejére vagy habporral készítjük el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése