2014. október 12., vasárnap

Fűszeres ragúval töltött sütőtök



Hozzávalók 4 személyre:• 1,5 kg sütőtök
• 50 dkg darált marhahús
• 5 ek sűrített paradicsom
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 20 dkg kuszkusz/bulgur
• olívaolaj
• 1 tk őrölt fahéj
• 1 tk őrölt római kömény
• 1 ek curry fűszerkeverék
• só, frissen őrölt bors

Olívaolajon dinszteljük meg az apróra kockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk le, majd a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítsük. Adjuk hozzá a paradicsompürét, 1 dl vizet. Lefedve főzzük puhára a húst 1 óra alatt. Lobogó sós vízben főzzük ki a kuszkuszt, szűrjük le, keverjük a raguhoz. A tököt vágjuk ketté, vájjuk ki a belsejét, töltsük meg a raguval. 230 fokos sütőben süssük 35-40 percet a töltött tököt. Az elején letakarva sütöttem, majd levettem a fóliát és kicsit megsütöttem. Vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel szórva tálaljuk. Most nem tettem rá egyiket sem. Majd legközelebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése