- Hozzávalók:
- 375 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tk só
- 2,5 dl langyos víz
- 8 cl étolaj
- liszt a nyújtáshoz
- A tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk és 12 részre osztjuk. Mindegyikből kis gömböt formázunk és 1-2 mm vastagságú koronggá nyújtjuk. Közben egy serpenyőt felforrósítunk és egyenként kisütjük a tortillákat - a hólyagokat visszanyomkodjuk és mindkét oldalán addig sütjük, amíg elkezd pirulni. A kisült tortilkat forrón nedves konyharuhába tesszük és bebugyoláljuk, így puha marad.
- liszt a nyújtáshoz
2017. november 20., hétfő
Tortilla
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése