2017. november 20., hétfő

Tortilla

  • Hozzávalók:

  • 375 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tk só
  • 2,5 dl langyos víz
  • 8 cl étolaj
  • liszt a nyújtáshoz

  •  A tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk és 12 részre osztjuk. Mindegyikből kis gömböt formázunk és 1-2 mm vastagságú koronggá nyújtjuk. Közben egy serpenyőt felforrósítunk és egyenként kisütjük a tortillákat - a hólyagokat visszanyomkodjuk és mindkét oldalán addig sütjük, amíg elkezd pirulni. A kisült tortilkat forrón nedves konyharuhába tesszük és bebugyoláljuk, így puha marad.
  • liszt a nyújtáshoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése