Hozzávalók: A gombóc tésztájához:
1,6 kg főtt krumpli
50-60 dkg liszt
2 db tojás
pici só
A töltelékhez:
szilva
kristálycukor
fahéj
A bevonathoz:
25 dkg zsemlemorzsa
margarin vagy olaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Amikor langyosra hűlt össze nyomjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután beleteszünk két tojást pici sót és a lisztet apránként adagolva. Kinyújtjuk kisujjnyi vastagságúra majd 10 x 10 cm- es kockákra vágjuk. A szilvákat kimagozzuk és a közepébe fahéjas cukrot teszünk, ezt a tésztát közepére tesszük és gombócokat formálunk belőle. Gombócokat lobogó sós vízbe tesszük és mikor feljönnek a víz tetejére még 3-4 percig főzzük. Amíg a gombócok főnek megpirítjuk a zsemlemorzsát. Kiszedjük a forró vízből a gombócokat és a zsemlemorzsába hempergetjük. Fahéjas cukorral tálaljuk.
A tésztából maradt még, ebből nudlit készítettem. Hengereket formáztam kb. 4 cm-t, majd lobogó forró vízben kifőztem. Hagymát pirítottam, erre rátettem a nudlit és petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése