Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg darált mák
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- csipet só
- 1 tasak sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 3 tojás
- 1 alma reszelve
Krém:
- 7 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg margarin
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 2 ek darált mák
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a tejet és az olajat is. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
A habba lazán beleforgatjuk a sárgás masszát és a mákos-lisztes keveréket, a lereszelt almát és az egészet óvatosan összeforgatjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a mákos masszát belesimítjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Kivesszük a langyosra hűlt lapot a tepsiből és rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a citrom héját és a puha margarint, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk az egészet.
A krémet a kihűlt lapra kenjük egyenletesen.
A jól behűtőtt tejszínt felverjük keményre, majd beleforgatjuk a mákot és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére kakaóport szórhatunk. Hűvös helyre tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése