2019. szeptember 6., péntek

Mákos krémes







Hozzávalók:

      Tészta:
  • 25 dkg darált mák
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 3 tojás
  • 1 alma reszelve
       Krém:
       
  • 7 dl tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg margarin
       Tetejére:
        
  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek darált mák
  • cukrozatlan kakaópor
Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a tejet és az olajat is. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
A habba lazán beleforgatjuk a sárgás masszát és a mákos-lisztes keveréket, a lereszelt almát és az egészet óvatosan összeforgatjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a mákos masszát belesimítjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Kivesszük a langyosra hűlt lapot a tepsiből és rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a citrom héját és a puha margarint, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk az egészet.
A krémet a kihűlt lapra kenjük egyenletesen.
A jól behűtőtt tejszínt felverjük keményre, majd beleforgatjuk a mákot és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére kakaóport szórhatunk. Hűvös helyre tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése