Hozzávalók:
A tortához: 6 tojás sárgája
25 deka porcukor
20 deka finomliszt
5 deka rétesliszt
1 deci olaj
1 deci tej
1 sütőpor,
2 ek. kakaó.
ez egy olajos-tejes piskóta
A töltelékhez: 2 üveg meggybefőtt
2 vaníliás főzős puding
2 tk. őrölt fahéj
9 dkg margarin
5 dl tejszín
A burkoláshoz: 1 kg Formix tortabevonó a Grallutól
kevés piros ételfesték
4 db csokipasztilla
25 dkg Mascarpone
10 dkg cukor
25 dkg Mascarpone
10 dkg cukor
Elkészítése: A 6 db tojássárgájához hozzáadjuk a cukor felét majd habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és olajat, majd az átszitált sütőporral elkevert 20 dkg finomlisztet, az 5 dkg réteslisztet és a kakaót. A 6 db tojásfehérjét habbá verjük a másik fél cukorral . A habot elkeverjük a tésztánkkal
Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beletesszük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 10 percet majd 160 fokon 30-40 percig. Tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék: A meggylevet összekeverjük a 2 főzős vaníliás pudinggal, majd kis lángon besűrítjük. Teszünk bele, 2 teáskanál őrölt fahéjat, Amikor már sűrű, levesszük a tűzről, beletesszük a meggyet, valamint 9 deka margarint, majd összeturmixoljuk. Ezt kihűtjük, majd tortadekoráló zsákba tesszük. 5 dl tejszínt felverünk, édesítjük, de ha Meggle cukrászhabot használunk nem kell cukor és habfixáló sem. ezt is dekoráló zsákba tesszük. Megtöltjük a tortát úgy, hogy körönként váltjuk a tejszínt és a meggyes masszát. A meggylével meglocsoljuk a lapokat, ettől finom omlós lesz Én még díszítés előtt be szoktam tenni a hűtőbe, a tetejére teszek nehezéket, hogy szépen lenyomódjon.
Burkolás: Először a tortát bevonjuk a mascarpone és cukorból kikevert krémmel. Ahhoz, hogy szép legyen a burkolat 2x kell lekenni kis időt hagyva, hogy közben lehűljön. Ezután elővesszük az 1 kg burkolót és először átgyúrjuk, hogy formázható állaga legyen. Ezután simára nyújtjuk és a nyújtófa segítségével a tortára borítjuk. A tetejét és az oldalát a simítóval lesimítjuk. Ezután a leeső daraból egy részt megfestünk pár csepp piros ételfestékkel, hogy rózsaszín legyen. Ezután kiszabjuk az előre megtervezett cica fejet, mert Orchidea ezt szeretett volna és a tortára tesszük.
Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beletesszük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 10 percet majd 160 fokon 30-40 percig. Tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék: A meggylevet összekeverjük a 2 főzős vaníliás pudinggal, majd kis lángon besűrítjük. Teszünk bele, 2 teáskanál őrölt fahéjat, Amikor már sűrű, levesszük a tűzről, beletesszük a meggyet, valamint 9 deka margarint, majd összeturmixoljuk. Ezt kihűtjük, majd tortadekoráló zsákba tesszük. 5 dl tejszínt felverünk, édesítjük, de ha Meggle cukrászhabot használunk nem kell cukor és habfixáló sem. ezt is dekoráló zsákba tesszük. Megtöltjük a tortát úgy, hogy körönként váltjuk a tejszínt és a meggyes masszát. A meggylével meglocsoljuk a lapokat, ettől finom omlós lesz Én még díszítés előtt be szoktam tenni a hűtőbe, a tetejére teszek nehezéket, hogy szépen lenyomódjon.
Burkolás: Először a tortát bevonjuk a mascarpone és cukorból kikevert krémmel. Ahhoz, hogy szép legyen a burkolat 2x kell lekenni kis időt hagyva, hogy közben lehűljön. Ezután elővesszük az 1 kg burkolót és először átgyúrjuk, hogy formázható állaga legyen. Ezután simára nyújtjuk és a nyújtófa segítségével a tortára borítjuk. A tetejét és az oldalát a simítóval lesimítjuk. Ezután a leeső daraból egy részt megfestünk pár csepp piros ételfestékkel, hogy rózsaszín legyen. Ezután kiszabjuk az előre megtervezett cica fejet, mert Orchidea ezt szeretett volna és a tortára tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése