2019. november 7., csütörtök

Hurka, kolbász sütése





 A hurkát és a kolbászt sütés előtt 10-15 perccel be kell áztatni hideg vízbe, így a bőr rugalmassá válik, és kisebb az esély, hogy szétdurranjon. Egy nagyobb méretű, kevés zsiradékkal kikent tepsibe kell tenni. A tetejét villával vagy hústűvel meg kell szurkálni  több helyen, így a gőz könnyen el tud távozni.
  Hideg sütőbe,kell tenni  és 140-160 fokon sütni körülbelül 30-40 percig. Valószínű, hogy a hurka kicsit előbb elkészül, mint a kolbász.  Legalább egyszer meg kell forgatni. Amikor kívülről szép pirosak, ki lehet venni a sütőből. Savanyúsággal tálalható.
Krumplit kétféleképpen lehet sütni hozzá. A meghámozott krumplit hasábokra vágjuk. Leitatjuk róla a nedvességet és meglocsoljuk kevés olajjal és befűszerezzük. Össze forgatjuk és magas hőfokon (200) megsütjük tepsire téve. Másik módja a krumpli sütésnek ha előtte megfőzzük a meghámozott krumplit és ezt befűszerezzük és olajjal meglocsoljuk és így sütjük meg. A hurkát és kolbászt is félig átsütjük majd a krumplira tesszük és együtt sütjük tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése