Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk cayenne bors
1 tk őrölt kömény
1 vörösbab -konzerv-
1 kukorica – konzerv-
1 kápia paprika
2 ek aprított petrezselyemzöld
8 dkg krémsajt
4 tk paradicsompüré
8 dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A fűszereket összekeverem és megszórom vele a szeletekre vágott csirkemellet.
Egy jénai tálba beleöntöm a lecsepegtetett bab- és kukorica konzervet, hozzá adom a vékony csíkokra vágott paprikát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, meglocsolom 2 evőkanálnyi olívaolajjal és alaposan összekeverem.
A befűszerezett csirkemellet a babos zöldségágyra sorakoztatom. Minden szelet tetejére teszek 2-2 tk krémsajtot és 1-1 tk paradicsompürét, szintén meglocsolom kevés olívaolajjal, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 35 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, illetve a hús vastagságától is függ.
Amikor a hús megsült, eltávolítom a sütőpapírt, a hússzeleteket megszórom reszelt sajttal és 5-10 percre vissza dugom a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Elkészítési idő: 10 perc + 45 perc sütés
Az ételt én 50 dkg csirkemell helyett 80 dkg-ból készítettem. Legközelebb dupla adag babot és kukoricát fogok használni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése