Hozzávalók:
A tészta receptje:
BL55 Finomliszt: 1000g Friss élesztő: 42g (1 kocka) Só: 10g Cukor:100g Vaj/Margarin: 110g Tojás: 2db Tej: 410-430ml + 1db felvert tojás a kenéshez Az elkészítés menete: 1. Tészta dagasztása szobahőmérsékletű alapanyagokból a vaj/margarin utólagos hozzáadásával 2. Tészta érés: 35 perc 3. Tészta osztása: 14 x 125g, majd az elosztott tészták gömbölyítése 4. Pihentetés: 10 perc 5. A gömbölyített tészták hasas szállá nyújtása, 2db 6 szálas kalács fonása a videón bemutatott különböző fonási technikákkal, valamint a maradék két szál egyenletesre nyújtás kb. a kalács hosszának másfélszeresére, majd összefonásuk. A kalács részeit a videón bemutatott módon kell összeilleszteni 6. Lekenni felvert tojással 7. Kelesztés: 30 -50 perc 8. Ismételt kenés a felvert tojással 9. Sütés: 170C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni és így sütni 30 percen át, majd a hőmérsékletet 155C°-ra csökkenteni és 20-25 percig tovább sütni.Ebből az adagból 2 db 3 fonatos kalácsot készítettem. Nagyon finom lett.
https://www.youtube.com/watch?v=SziOliSLJSY
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése