Hozzávalók 1 kg sertés tarja
2 db hagyma
1 paradicsom
1 paprika
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kg krumpli, húsfűszer
Elkészítése: A hagymát karikára vágjuk és kevés olajon megsütjük majd a fokhagymát is.. A tarját kiklopfoljuk majd sózzuk borsozzuk és az olajon átsütjük. A jénaiba betesszük a hagymát és rátesszük az átsült tarját. Teszünk rá karikázott paprikát és paradicsomot. Kevés vizet öntünk alá és alufóliával lefedve a sütőben megsütjük kb. fél órát. Közben meghámozzuk a krumplit és sós vízben majdnem egészen megfőzzük és leszűrjük. Megszórjuk húsfűszerrel, összekeverjük, majd a megsült tarják tetejére tesszük. és visszatesszük a sütőbe . Szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése