Hozzávalók: 1,2 kg karaj 6 db töltött karaj lesz belőle
5 db tojás
15 dkg kolozsvári szalonna , nálam 10 dkg tarjaszelet kevés szalonna
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
petrezselyem
só, bors, szerecsendió,
10 dkg sajt, ha szeretjük a tetejére is.
fogpiszkáló a megtűzéshez
Elkészítése: A karajt felszeleteljük úgy, hogy 2 szeletenként vágjuk át. Így 6 nagy szeletet kapunk amit kiklopfolunk. Sózzuk, borsozzuk. A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, majd a fokhagymát és megpároljuk. Sózzuk borsozzuk szerecsendióval ízesítjük. A tojásokat felkockázzuk és hozzáadjuk a hagymás masszához. Kezünkkel megformázzuk a tölteléket és a húsra tesszük. Ráhajtjuk a tetejét és összetűzzük. A vajat felolvasztjuk és a töltött karajt átsütjük kb 1,5 percig oldalanként. Jénaiba tesszük és a megmaradt pecsenyelét ráöntjük teszünk hozzá fél leveskockát és kevés vizet. Én letakarva sütöttem 30 percig majd a tetejére sajtot tettem és sütöttem amíg a sajt ráolvadt 200 fokon még 10 percig. Reszelt krumplival tálaltam.
https://www.youtube.com/user/MrSzoky6...
https://www.youtube.com/watch?v=oetIw8EuUOs&ab_channel=Szokykonyh%C3%A1ja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése