2022. szeptember 26., hétfő

Tócsni

 


HOZZÁVALÓK

A tócsnihoz:

  • 10 dkg finomliszt (BL55)
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 60 dkg hámozott burgonya (kb.70 dkg hámozatlanul)
  • 1 teáskanál 
  • ¼ csokor petrezselyem
  • fokhagyma
  • bors
  • 2 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
  • 1 db fokhagymagerezd
  • ¼ csokor petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS 

  • A lisztet szórjuk egy keverőtálba, majd a tojást  hozzáütünk. A tejet apránként adagolva egy habverővel csomómentesre keverjük a tésztát.
  • A burgonyákat hámozzuk meg és reszeljük durvára. Csavarjuk ki a felesleges nedvességet belőle és így adjuk a bekevert tésztához. A petrezselymet aprítsuk fel és szórjuk a krumplira. Végül egy teáskanál sóval,borssal fokhagymával-fűszerezzük és alaposan keverjük össze.
  • Egy nagy serpenyőt hevítsünk fel közepes erős hőre. Amikor már forró öntsük bele az olajat. Egy evőkanálnyi tésztát kanalazzunk bele és csinosan terítsük el. Süssük kb. 2 perc alatt aranybarnára. Majd fordítsuk át és a másik oldalát is süssük 2 percig oldalanként. Egyesével emeljük ki egy tányérra. Jöhet a többi kisütése is. Tálaljuk  tejföllel és reszelt sajttal.

https://annuskam.hu/tocsni/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése