2022. december 18., vasárnap

Tépett hús





Hozzávalók:8 adaghoz

 1.2 kg sertéscomb vagy -lapocka 

A fűszerkeverékhez/pasztához: 

2 ek barna cukor

 2 tk pirospaprika

 1 tk őrölt fekete bors 

1 tk őrölt fűszerkömény

 1 tk őrölt római kömény 

1 tk őrölt koriander

 1 tk szárított oregánó

 1 tk szárított majoranna

 2 tk fokhagymapor 20 g só 

1 tk sűrített paradicsom 4 ek olaj + a pirításhoz

 4 ek víz

Elkészítése:

A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, 4 evőkanál olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát kapunk, amit ezután jól belemasszírozunk a húsba. Ha ez megvan, egy felforrósított lábasba olajat öntünk és lepirítjük a hús minden oldalát. Miközben pirul a comb, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, a fűszeres pasztát (ami maradt a hús bekenése után), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester szószt és a szójaszószt. Ezt a gazdag szaftot jól elkeverjük, majd ha elkezd rotyogni, bedobjuk a lábast a 130 fokos sütőbe, ahol 4 órán keresztül pároljuk. Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst (akár darabokként) és 2 villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük a húst. Vigyázzunk, hogy azért darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé! (Ha szaftosabbá szeretnénk tenni, akkor a lábasban maradó szaftot még ráönthetjük, de ezt eltehetjük későbbi grillezésekre is szósz gyanánt. Ha ezt választjuk, akkor forraljuk még pár percig a mártást, majd kész is!) Jöhet a szendvics összeszerelése: egy előmelegített bucit félbevágunk, pakolunk

Én lassú főzőben készítettem 10 óra alatt,fokhagyma por helyett-3 gerezd fokhagymát tettem bele.

https://streetkitchen.hu/szendvicsek-es-burgerek/a-legszaftosabb-pulled-pork-szendvics/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése