2023. június 18., vasárnap

Málnás piskótatekercs

 



Hozzávalók:

A piskótához: 6 db tojás

                        10 dkg liszt

                        10 dkg cukor

                        1 tk. vanília aroma

A krémhez:      25 dkg mascarpone

                        2,5 dl tejszín (Meggle cukrászhab)

                        15 dkg cukor

                        20 dkg fagyasztott málna

Elkészítése: A tojásfehérjét a 2/3 cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és az aromával kikeverjük. A fehérjéhez hozzákeverjük a kikevert sárgáját majd az átszitált lisztet óvatosan belekeverjük. A gáztepsibe sütőpapírt fektetünk és erre öntjük a piskóta masszát. 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A mascarponét kikeverjük a cukorral majd a tejszínt habbá verjük és a mascarponés krémbe keverjük. A felolvadt málnát a turmix fejjel pürésítjük és a krémhez adjuk. Pár szemet félre teszünk a díszítéshez.

Mikor megsült a tészta egy sütőpapírra  borítjuk és feltekerjük még forrón. Mikor langyos lesz kitekerjük, megkenjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk. Pár szem málnával díszíthetjük de sajnos olvadáskor kicsit levet ereszt.

                        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése