2024. június 12., szerda

Túrós, meggyes rétes réteslapból



 Hozzávalók: 1 csomag réteslap 6 lapos

                       1 csík túrós:  25 dkg túró

                                             1 tojás

                                             5 dkg cukor

                                              kevés citromlé

                                              zsemlemorzsa a szóráshoz

                                             olaj,  olvasztott vaj a kenéshez

                       1 csík meggyeshez: 1 üveges meggybefőtt

                                              5 dkg cukor

                                              kevés fahéj

                                              1 negyedcsomag pudingpor

Elkészítése: 1 csíkhoz 3 réteslapot használunk.A konyharuhát megnedvesítjük és erre tesszük a réteslapokat. Egyenként megkenjük olajjal és vajnak a keverékével. 

túrós.: összekeverjük az áttört túrót a tojással és a cukorral, vaníliás cukorral és kevés citrom levével. A lapokat a tészta szélénél megszórjuk zsemlemorzsával és erre helyezzük a kikevert túrós tölteléket. Feltekerjük és a kész rudakat megkenjük az olaj vaj keverékével

meggyes: A meggyet leszűrjük , megszórjuk a cukorral, fahéjjal és a pudingporral. A tésztát laponként olajozzuk és kevés zsemlemorzsával megszórjuk az egyik végét. Erre tesszük a meggyes tölteléket. Két oldalánál behajtjuk a tésztát, hogy ne jöjjön ki a töltelék és feltekerjük. Megkenjük az olvasztott vajjal 

200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük míg szép piros lesz. Megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése