2010. július 16., péntek

Paprikás csirke

A hagymát kockára vágjuk és üvegesre pároljuk. A fokhagymát összepréseljük és  a vége felé ezt is beletesszük. Együtt dinszteljük tovább. Ha üveges ,rátesszük a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Együtt főzzük. Ismét felöntjük vízzel és beletesszük paradicsomot és a paprikát. Sózzuk , majd a csirkét 30 percig lefedve főzzük. A végén kevés ételizesitőt szórunk bele. / Ha másnapra is eltesszük óvatosan kell bánni vele mert a sós íz másnap erősebben érződik/  Mikor elkészült, kivesszük a csirkét . Lisztet vízzel kikeverünk és beletesszük a tejfölt és a tejszínt. Felfőzzük és utána turmixoljuk. Nokedlivel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése