2010. július 16., péntek
Paprikás csirke
A hagymát kockára vágjuk és üvegesre pároljuk. A fokhagymát összepréseljük és a vége felé ezt is beletesszük. Együtt dinszteljük tovább. Ha üveges ,rátesszük a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Együtt főzzük. Ismét felöntjük vízzel és beletesszük paradicsomot és a paprikát. Sózzuk , majd a csirkét 30 percig lefedve főzzük. A végén kevés ételizesitőt szórunk bele. / Ha másnapra is eltesszük óvatosan kell bánni vele mert a sós íz másnap erősebben érződik/ Mikor elkészült, kivesszük a csirkét . Lisztet vízzel kikeverünk és beletesszük a tejfölt és a tejszínt. Felfőzzük és utána turmixoljuk. Nokedlivel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése