2013. január 18., péntek

Óriás túrórúd



Hozzávalók:
50 dkg túró
2 dl tejföl
8 dkg kristálycukor
1 vaniliás cukor
10 dkg mazsola
1 db citrom
                                                    2 púpozott evőkanál étkezési zselatin
                                                    2 ek étolaj
                                                   10 dkg tortabevonó étcsoki
                                                   kevés csokidara
Elkészitése: A túrót összenyomjuk, hozzáadjuk a tejfölt a cukrot, vaniliás cukrot és a citromlét
                    a zselatint 1 dl vizben feloldjuk és forrásig hevitük. Mikor langyosra hűlt
                    keveset beteszünk a túrós krémből majd az egészet beleöntjük a túrós
                    masszába. Folpack-al kibélelt őzgerinc formába töltjük és a hütőben
                    lehűtjük. Mikor kihűlt a csokit 2 ek olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd
                    bevonjuk vele a kihűlt őzgerincet. Megszórjuk csokidarával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése