A tészta elkészítése:
3 marék liszthez fokozatosan hozzá kell önteni a forró vizet és sót. Kb. negyed óráig gyúrni kell.
Ezután deszkára kell tenni, letakarni egy lábossal és 1 órát pihentetni. ( a tésztát 2 cipóra kell
osztani). Pihentetés után az asztalt le kell takarni egy terítővel és azt jól meg kell lisztezni. Utána
nyújtani.
Túrós töltelék:
meleg zsírt csepegtetni a kinyújtott tésztára kenőtoll segítségével. Fél kg túróból 2 csík rétes lesz
Mondjuk 8 lapos rétest 2x4lappal sütjük..
2 tojást kell hozzá venni. A fehérjét fel kell verni. 1és 1/2 dl tejfölbe kell a 2 tojás
sárgáját keverni . A tejfölös tojást és a habot összekeverni.
Bele 1 vaníliás cukrot. A tejfölt rálocsoljuk a tésztára majd rászórunk 1-1 kanál cukrot és
megszórjuk csipet búzadarával és mazsolával. Feltekerjük, tepsibe tesszük amit kiolajoztunk és
megkenjük olajjal. Sütjük.
Ha réteslapból készítjük akkor a minden lapot megkenünk olajjal.
Meggyes töltelék:
A tésztát megolajozzuk, meghintjük zsemlemorzsával, meglocsoljuk a meggy levével és
rászórjuk a meggyet. Kristálycukorral meghintjük. Rálocsoljuk a tejfölös habot mint a túrósnál.
Forró sütőben sütjük amíg szép piros nem lesz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése