2015. február 9., hétfő
Milánói spagetti
Hozzávalók: 1db vagdalthús konzerv 40 dkg vagy 1/2 kg darálthús
1 db répa
1 db hagyma
140 gr. papadicsompüré vagy 1/2 l paradicsomlé
víz
só, bors, rozmaring, oreganó
1 csomag spagetti
sajt
vaj-olaj keveréke
Elkészítése: A tésztát bő sós vízbe főni tesszük. Közben elkészítjük a paradicsom mártást. A lereszelt répát kevés vaj és olaj keverékére párolódni tesszük. Ezután az apróra vágott hagymát is hozzáadjuk és együtt pirítjuk. Rádobjuk a vagdalthús konzervet is felaprítva. Hozzátesszük a paradicsompürét és kevés vizet és a fűszereket és 10-15 percig rotyogtatjuk. Persze darált hússal is helyettesíthetjük a konzervet. Miután megfőtt a tészta összekeverjük a mártással és egy jénaiba téve a sütőben szép pirosra sütjük. Nem kell megsütni lehet a tányéron is összekeverni és megszórni a sajttal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése