2015. február 9., hétfő

Milánói spagetti


Hozzávalók: 1db vagdalthús konzerv 40 dkg vagy 1/2 kg darálthús
                      1 db répa
                      1 db hagyma
                      140 gr. papadicsompüré vagy 1/2 l paradicsomlé
                      víz
                      só, bors, rozmaring, oreganó
                      1 csomag spagetti
                      sajt
                      vaj-olaj keveréke

Elkészítése:   A tésztát bő sós vízbe főni tesszük. Közben elkészítjük a paradicsom mártást. A lereszelt répát kevés vaj és olaj keverékére párolódni tesszük. Ezután az apróra vágott hagymát is hozzáadjuk és együtt pirítjuk. Rádobjuk a vagdalthús konzervet is felaprítva.  Hozzátesszük a paradicsompürét és kevés vizet és a fűszereket és 10-15 percig rotyogtatjuk. Persze darált hússal is helyettesíthetjük a konzervet. Miután megfőtt a tészta összekeverjük a mártással és egy jénaiba téve a sütőben szép pirosra sütjük. Nem kell megsütni lehet a tányéron is összekeverni és megszórni a sajttal.
                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése