2016. október 25., kedd
Almás pite
Hozzávalók: 30 dkg liszt
15 dkg margarin vagy zsír
1 tojás+ 1 sárgája
1/2 tk szódabikarbóna
1 dl tejföl vagy kevesebb mint 1 dl tej
16 dkg cukor
csipet só
5 dkg morzsa
Töltelék:
1,5 kg alma
15 dkg cukor
fahéj
Elkészítése: A lisztet a margarint a tojást a szódabikarbónát 6 dkg porcukrot a tejfölt sót összegyúrjuk s hideg helyre tesszük. A tészta felét kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. villával kicsit megszúrkáljuk kicsit átsütjük hogy a tészta kissé szikkadt legyen. Kivéve a sütőből kevés morzsával meghintjük és rátesszük az almás tölteléket. a tszta másik felét szintén kinyújtjuk vékonyra és befedjük vele az almát. tojássárgával megkenjük villával megszurkáljuk és mérsékelt tűznél pirosra sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése