2017. január 26., csütörtök

Rakott krumpli




Hozzávalók:
                  2 kg krumpli
                   4-5 dltejföl
                   7 dbtojás
                   kolbász
                   olaj

Készítése:
1.     A krumplit héjában megfőzzük. A vizet megsózzuk, hogy miért    azt nem tudom, de valami olyan miatt lehet , hogy ne főjön szét.
2.     A tojásokat is jó keményre kell főzni legalább 10 percig. Ha megtapogatod jó kemény akkor rögtön hideg vízzel felengeded és hagyod benne kihűlni mert akkor könnyebben lejön a héja.
3.     A z olajat odateszed a tűzre melegedni és amikor már jó meleg, akkor beledobod a karikára szeletelt kolbászt. Legjobb hozzá a Dombóci de ha nincs ilyen, akkor jó a Stifolder is. Nem kell sokáig melegíteni csak éppen annyit, hogy a kolbász leve megízesítse az olajat. Ha mindezekkel elkészültél kezdődhet a varázslat.
4.     A főtt krumplit meg kell hámozni, majd a tojásokat is meg kell pucolni, mert a héja nem illik bele az ételbe. Ha mindezekkel elkészültél, akkor jöhet a rétegezés. Egy sor karikára /nem szögletesre/ vágott krumplit követhet a tojás és a kolbász, de közben meg kell locsolni az olajjal. A rétegezés addig tart, amíg a hozzávalók el nem fogynak. És ekkor következik a befejező mozdulat. Rá kell locskolni a tejfölt. Ízlés szerinti mennyíséget, de Te ezt úgyis tudod, mert Te zseniális vagy.
5.     Most tedd be a közepesen meleg sütőbe és süsd addig, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Most már fogyasztható is, de vigyázz, ha kiveszed a sütőből, mert igen forró és nehéz is a teli tál. Jó alkotást! Puszi.

                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése