Hozzávalók
a tésztához:
20 dkg cukor
20 dkg liszt
5 dkg darált dió
1 db tojás
3 dl tejföl
1 sütőpor
1 késhegynyi fahéj
1 kávéskanál rum
Elkészítés: a tojást a cukorral habosra keverni, majd beletenni a diót, rumot, fahéjat, utána felváltva a lisztet, sütőport meg a tejfölt. A masszát kizsírozott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütni. Kihűlés után
kettévágni és az alábbi krémmel megkenni.
Krém: 10 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg vaj
2 dl tej
2 púpos ek. liszt
rum, fahéj ízlés szerint
Elkészítés: a tejből és lisztből besamell mártást főzni, még melegen belekeverni a cukrot és a diót.
Kihűlés után a többi anyaggal habosra keverni. Majd a krémmel megkenni az alsó lap tetejét, majd a másik tetejét és a torta oldalát. A tetejét fél diókkal díszíteni.
20 dkg liszt
5 dkg darált dió
1 db tojás
3 dl tejföl
1 sütőpor
1 késhegynyi fahéj
1 kávéskanál rum
Elkészítés: a tojást a cukorral habosra keverni, majd beletenni a diót, rumot, fahéjat, utána felváltva a lisztet, sütőport meg a tejfölt. A masszát kizsírozott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütni. Kihűlés után
kettévágni és az alábbi krémmel megkenni.
Krém: 10 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg vaj
2 dl tej
2 púpos ek. liszt
rum, fahéj ízlés szerint
Elkészítés: a tejből és lisztből besamell mártást főzni, még melegen belekeverni a cukrot és a diót.
Kihűlés után a többi anyaggal habosra keverni. Majd a krémmel megkenni az alsó lap tetejét, majd a másik tetejét és a torta oldalát. A tetejét fél diókkal díszíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése