2017. február 5., vasárnap

Diótorta Selmeczi Anikótól




Hozzávalók a tésztához:  
             20 dkg cukor
             20 dkg liszt
             5 dkg darált dió
             1 db tojás
             3 dl tejföl
             1 sütőpor
             1 késhegynyi fahéj
             1 kávéskanál rum

Elkészítés: a tojást a cukorral habosra keverni, majd beletenni a diót, rumot, fahéjat, utána felváltva a lisztet, sütőport meg a tejfölt. A masszát kizsírozott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütni. Kihűlés után
kettévágni és az alábbi krémmel megkenni.

Krém:   10 dkg cukor
             10 dkg darált dió
             10 dkg vaj
             2 dl tej
             2 púpos ek. liszt
             rum, fahéj ízlés szerint

Elkészítés: a tejből és lisztből besamell mártást főzni, még melegen belekeverni a cukrot és a diót.
Kihűlés után a többi anyaggal habosra keverni. Majd a krémmel megkenni az alsó lap tetejét, majd a másik tetejét és a torta oldalát. A tetejét fél diókkal díszíteni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése