Hozzávalók:
Tészta: 20 deka finomliszt
10 deka vaj
7 deka porcukor
1 tojássárgája
Töltelék: fél kiló alma
6 dkg kristálycukor
3 tojás
fél deci tejszín
1 teáskanál fahéj
1 vaníliás cukor
Elkészítése: A lisztet cukrot vajat összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a tojássárgát és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk.Ha morzsás, tehetünk hozzá egy pici tejfölt vagy hideg vizet. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük. Az almákat vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. A tésztát ha pihent nyújtsuk ki és formázzuk. Helyezzük a felszeletelt almákat a tészta tetejére. Minél jobban töltse be a tészta tetejét az alma réteg. A tejszínt a cukrot fahéjat és a tojásokat keverjük össze majd öntsük a torta tetejére és kb. 30 40 percig süssük 200 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése