2019. március 23., szombat

Almatorta Macika receptje




Hozzávalók:

Tészta: 20 deka finomliszt
            10 deka vaj
            7 deka porcukor
            1 tojássárgája

Töltelék: fél kiló alma
            6 dkg kristálycukor
            3 tojás
            fél deci tejszín
            1 teáskanál fahéj
            1 vaníliás cukor

Elkészítése: A lisztet cukrot vajat összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a tojássárgát és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk.Ha morzsás, tehetünk hozzá egy pici tejfölt vagy hideg vizet. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük. Az almákat vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. A tésztát ha pihent nyújtsuk ki és formázzuk. Helyezzük a felszeletelt almákat a tészta tetejére.  Minél jobban töltse be a tészta tetejét az alma réteg. A tejszínt a cukrot fahéjat és a tojásokat keverjük össze majd öntsük a torta tetejére és kb. 30 40 percig süssük 200 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése